Ingredience

  • 150 g kešu ořechů opražených nasucho a pomletých

  • 70 g mletých mandlí

  • 100 g instantních jáhlových vloček (šlo by nahradit rýžovou instantní kaší)

  • 80 g kokosového oleje

  • 50 g sirupu agáve

  • 1 lžíce javorového sirupu

  • kokosová mouka na obalení rohlíčků (nemusí nutně být, ale dodává zajímavou chuť i konzistenci celého rohlíčku)

Postup

  • Opražené kešu ořechy, mandle a vločky pomelte ještě v sekáčku nebo mixéru, aby vznikla pěkně sypká směs. Přidejte sirup z agáve, javorový sirup a kokosový olej a míchejte, dokud se vše nespojí. Pokud máte pocit, že je hmota stále sypká a špatně se ingredience spojují, přidejte ještě trochu kokosového oleje.

  • Z připravené hmoty tvarujte rohlíčky o velikosti asi 5 cm. V této chvíli se můžete rozhodnout, jestli chcete pokračovat i další variantou rohlíčků nebo ne. Pokud ne, tak všechny připravené rohlíčky obalte v kokosové mouce a dejte ztuhnout do ledničky. Nyní máte hotovou nepečenou (raw) variantu.

  • A pokud chcete pokračovat druhou variantou, dejte část rohlíčků (nebo koneckonců všechny, záleží na Vás) na 15 minut zapéct do trouby při 190 °C. Získáte tak variantu pečenou, která má úplně jinou chuť, i když se jedná o stejný základ. Upečené rohlíčky pak stejně jako ty nepečené obalte v kokosové mouce a nechte uležet alespoň den v ledničce.

Tak vidíte. Za pár minut hotové hned dva druhy cukroví. Není to super?