Ingredience

  • 260 g bulvy celeru očištěné, oškrábané a nastrouhané najemno

  • 80 g jednoleté goudy nebo ementálu nastrouhaného najemno

  • 180 g 15% zakysané smetany

  • sůl, pepř na dochucení

  • 20 kusů pekanových ořechů

  • 50 ml 100%  jablečného džusu

  • 1/2 lžičky medu (cca 5 g)

  • 1 lžička kokosového nebo tmavého třtinového cukru (cca 5 g)

Postup

  • Dejte si rozehřát troubu na 200 °C a vyložte si plech pečícím papírem.

  • Mezitím si připravte ořechy a pomazánku. Nastrouhejte si celer a smíchejte jej s nastrouhaným sýrem a zakysanou smetanou. Osolte a opepřete podle chuti. Dejte pomazánku odležet do ledničky ideálně přes noc, ale stačí i na jednu hodinu.

  • Jablečný džus promíchejte v kastrůlku s medem a ořechy a přiveďte k varu. Povařte po dobu 5 minut. Ořechy rozložte na plech a posypte cukrem. Dejte do trouby zapéct na max. 5 minut. Pokud by ořechy začaly příliš černat, raději je vyndejte dříve. Dejte ořechy vychladnout.

  • Na chlebíčky dejte štědré množství pomazánky a zakončete pekanovým oříškem.