"Lehká varianta bramborového salátu, která se hodí nejen k řízku nebo rybě na štědrovečerní stůl. Vhodná i pro vegetariány a děti!"
Náročnost
snadné
Doba přípravy
35 minut příprava zeleniny - loupání, krájení + dokončení salátu
Porcí
Záleží na tom, jak štědře si nandáte :-) cca 500 g
Doba vaření
30 minut vaření brambor (+ počítejte s časem na vychladnutí)
Pečení
nepeče se
°C
Alergeny
Mléko
Ingredience
400 g vařených, oloupaných brambor (typ B nebo C) nakrájených na kostičky
cca 75 g mrkve očištěné a nastrouhané nahrubo
50 g mraženého hrášku krátce povařeného ve vodě (cca 3 minuty)
1 a půl svazku malých jarních cibulek nasekaných na plátky (pouze bílé části)
1/2 kyselejšího jablka (cca 80 g) oloupaného a nakrájeného na malé kostičky
40 g eidamu nastrouhaného najemno
půl vaničky 8% zakysané smetany
20 ml olivového oleje
sůl a barevný pepř na dochucení
Postup
Připravte si zeleninu a sýr podle seznamu ingrediencí. Smíchejte je se zakysanou smetanou a olejem. Dochuťte solí a pepřem. Připravenou pomazánku nanášejte na nakrájenou bagetu nebo veku a dozdobte například kapií.
Pokud nemáte na krájení brambor speciální vykrajovač, stačí Vám i kráječ na vajíčka. Bramboru překrojte jednou, poté pootočte o devadesát stupňů a znovu překrojte. Významně Vám to ulehčí práci.