Publikováno: 17.1. 2022
Křehké těsto má v kuchyni při přípravě sladkých dezertů celou škálu využití od sladkých či slaných koláčů, košíčků až po sušenky. Já ho nejradši používám na pečení koláčů s různými druhy náplní. Musím se ale přiznat, že po dodržení pokynů v receptech, které jsem různě nasbírala, jsem byla vždycky nemile překvapená. Těsto bylo na okraji poměrně tvrdé. Asi si holt představuji křehkost trošku jinak.😊 Tak jsem recept přizpůsobila tak, abych byla s výsledkem spokojená. A proto můj dnešní tip na pečení křehkého těsta před nalitím samotné náplně zní: „Prostě nepečte.“ Připravte si těsto, a pak do něj rovnou nalijte připravenou náplň a pečte všechno najednou. Výsledek Vás určitě nezklame. 😊
A tady je už slíbený recept.