Ingredience

  • 1 balení datlových sušenek od Biopekárny Zemanka

  • 40 g rozpuštěného přepuštěného másla (ghí)

  • 15 g kokosového oleje extra panenského

  • 15 g odtučněného kakaového prášku holandského typu

  • 8 g datlového sirupu (asi 1,5 lžičky, ale dejte klidně jen jednu, bude to dost sladké i tak)

  • špetka soli

Postup

  • Sušenky rozemelte pořádně v mixéru nebo kuchyňském robotu, popřípadě je dejte do pytlíčku a rozbijte na prášek paličkou na maso. Promíchejte je s přepuštěným máslem, aby sušenky pořádně máslo nasákly a začaly vytvářet kompaktnější hmotu.

  • Natlačte připravenou hmotu do formiček, čímž vytvoříte datlové bonbónky. Já jsem použila silikonovou formičku na dětské příkrmy o hraně 3,5 cm, ale můžete použít svoje vlastní. Akorát je třeba si vyzkoušet, jaké množství surovin budete potřebovat. Dejte formu s bonbónky ztuhnout do lednice alespoň na 1 hodinu, nejlépe ale přes noc.

  • Na čokoládovou polevu smíchejte kokosový olej, kakao, datlový sirup a sůl, až se vytvoří hustší kašička. Pokud je poleva moc hustá, klidně přidejte ještě trochu oleje nebo ji nařeďte troškou převařené vody. Vyndejte ztuhlé datlové bonbónky z formičky a připravenou polevu na ně rovnoměrně nanášejte, aby poleva pokrývala vršek bonbónku a pomalu stékala po stranách. Dejte polité bonbónky ztuhnout do lednice alespoň na 1 hodinu.