Ingredience

  • 4 velká jablka cca 180 g každé, oloupaná a nastrouhaná na tenké plátky na struhadle

  • 1 vejce rozšlehané

  • 150 ml polotučného mléka

  • 1 zarovnaná lžička skořice

  • 1 lžička (cca 5 g) vanilkového cukru (ideálně s pravou vanilkou)

  • 50 g jumbo rozinek 

  • 1/2 velké bagety bílé nebo celozrnné (cca 170 g)

  • kousek másla na vymazání zapékací mísy (cca 5 g)

Postup

  • Dejte si předehřát horkovzdušnou troubu na 200 °C. Zapékací mísu vymažte kouskem másla. Nastrouhané plátky jablek opatrně promíchejte se skořicí, vanilkovým cukrem, mlékem, rozšlehaným vejcem a rozinkami. Směs přesuňte do zapékací mísy.

  • Bagetu dejte do mixéru nebo kuchyňského robotu a lehce pomelte, aby vznikly menší kousky. Nebo ji můžete dát do pytlíčku a rozbít na menší kousky pomocí paličky na maso. Posypte bagetou rovnoměrně jablečnou směs a dejte zapékat do trouby vyhřáté na 200 °C na 25 minut. Pokud by se jablka ke konci pečení příliš připékala, přikryjte zapékací mísu alobalem. 

TIP: Jablka jsou skvělá jen tak teplá, nebo podávaná s vanilkovou zmrzlinou či vyšlehanou smetanou.