Ingredience
2 lžíce oleje vhodného na smažení
2 lžičky libovolné kari pasty (žluté nebo červené)
100 ml vody
150 g kokosového krému
500 g máslové dýně zbavené slupky a nakrájené na kostičky
10 celých kešu oříšků
50 g uvařené cizrny (doma uvařená, nebo hotová z konzervy)
hrst natrhaných lístků čerstvého koriandru (celá plastová vanička)
čerstvá šťáva vymačkaná z poloviny limetky
120 g rýže natural
Postup
Rozehřejte v hlubším hrnci olej. Osmahněte na oleji kari pastu, dokud se nerozvine její aroma (cca 30 sekund).
Přilijte k pastě vodu a kokosový krém. Míchejte metličkou, dokud se kokosový krém nerozpustí. Přiveďte celou směs k varu.
Vhoďte do vroucí kokosové směsi dýni a kešu a pod pokličkou namírno duste cca 15 minut, nebo dokud není dýně dostatečně měkká.
Jakmile je dýně hotová, odstavte hrnec ze zdroje tepla, přimíchejte do kari vařenou cizrnu, koriandrové lístky a zakapejte limetkovou šťávou. Podávejte s rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.
TIP: Kari je výborné s rýží, ale také například s bulgurem, vařeným celým ovsem, kamutem (obdoba ovsa) nebo rýžovými nudlemi.