Ingredience

  • 3 vařená vejce nakrájená na kostičky

  • 2 vrchovaté lžičky majonézy (pro odlehčení můžete místo majonézy použít zakysanou smetanu)

  • 2 vrchovaté lžičky plnotučné hořčice

  • 1/2 malé šalotky nasekané nadrobno (můžete zkusit i jarní cibulku)

  • 10 lístků medvědího česneku nasekaného na menší kousky (cca 1 cm), česnek lze nahradit například pažitkou

  • sůl a pepř na dochucení (množství zvolte podle své chuti)

Postup

  • V mističce opatrně smíchejte všechny suroviny, dokud se krásně nespojí. Dejte pomazánku vychladit do lednice alespoň na jednu hodinu. Pomazánku je dobré sníst do 2 dnů.

TIP: Pomazánka chutná výborně s čerstvým žitným chlebem nebo bagetkou.