Ingredience

  • 5 kousků velkých datlí medjool nebo značky Seeberger překrojených na poloviny

  • 20 g kokosového oleje

  • 10 g kakaového prášku holandského typu plus jedna plná lžička na obalení datlí

  • 10 g karobu (můžete nahradit kakaovým práškem)

  • špetka soli

  • 1 lžička datlového sirupu

  • převařená vychlazená voda (cca 20 až 30 ml)

Postup

  • Promíchejte kokosový olej, karob, kakao a sůl, až vznikne hladká kašička. Přidejte datlový sirup. Hladká kašička se v tuto chvíli zahustí, takže se z ní stane lepkavá hmota. Hmotu postupně nařeďte vodou, až vznikne opět hustší kašička, ve které budete moct jednoduše obalovat datle. Kašička by měla mít tekutou konzistenci, ale ne jako voda, spíše jako hustý sirup.

  • Půlky datlí obalte v čokoládovo – karobové směsi a dejte na 30 minut ztuhnout do lednice. Poté je ještě jednou obalte v čokoládovo – karobové směsi a dejte znovu ztuhnout na 30 minut do lednice. Jednotlivé datle v čokoládě obalte nakonec v kakaovém prášku.

TIP: datle se v kakaovém prášku obalují nejlépe tak, že dáte prášek do malé uzavíratelné nádoby, přidáte hotové datle v čokoládě, přikryjete nádobu a jemně protřepete. Datle se rovnoměrně obalí, aniž byste si umazali ruce. :-)