Ingredience

  • 2 hrnečky prosáté polohrubé mouky

  • 1 zarovnaná polévková lžíce prášku na pečení bez fosfátů

  • 1/4 lžičky soli

  • 1 sáček vanilkového cukru (doporučuji cukr s pravou vanilkou)

  • 2 vejce rozdělená na žloutky a bílky

  • 1 a 2/3 hrnku polotučného mléka

  • 1/3 hrnku kokosového krému rozpuštěného

  • 1 vanička ricotty (200 g)

  • moučkový cukr podle chuti na dochucení ricotty (já použila 1 vrchovatou polévkovou lžíci) a poprášení vaflí

  • oblíbená marmeláda nebo džem na potření vaflí (doporučuji nakyslou příchuť)

Postup

  • Dejte si rozehřát vaflovačku nebo toustovač s nástavcem pro výrobu vaflí. Promíchejte mouku, vanilkový cukr, sůl a prášek na pečení.

  • V jiné míse smíchejte mléko, rozpuštěný kokosový krém a žloutky.

  • V další míse (ještě vám nějaké zbyly? :-) vyšlehejte z bílků nadýchaný sníh.

  • Připravenou směs vlijte po přibližně 3 až 4 lžících na jednu poloviny vaflovací pánvičky a zapékejte do požadovaného stupně propečenosti. Vafle můžou být světlá nebo tmavší, podle toho, co vám více chutná a jak dlouho u toho chcete v kuchyni stát.😊

  • Během přípravy promíchejte ricottu s moučkovým cukrem. Dostanete tak ricottovou pěnu, kterou pak můžete podávat společně s marmeládou nebo džemem k hotovým vaflím. Vafle můžete ještě navíc posypat moučkovým cukrem.

TIP: Vafle můžete podávat podle svojí chuti i s čerstvým ovocem, zakapané javorovým sirupem nebo jen posypané moučkovým cukrem či polité čokoládou. Fantazii se meze nekladou.😊  Délku pečení vaflí si přizpůsobte své chuti. Můžete mít vafle od měkčích a světlejších až po tmavé křupavé.