Ingredience
170 g mletých ovesných vloček
1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
1 lžička jedlé sody
1 lžička mleté skořice
1/4 lžičky soli
1 lžička mletého zázovru
1 lžíce (12 g) bio vanilkového pudinkového prášku (já kupuji v DM drogerii, ale můžete koupit i normální v supermarketu)
1 sklenice (360 g) bio ovocného pyré kdoule, hruška a banán z DM drogerie
250 g odtučněného tvarohu (z vaničky – musí být tekutější)
1 celé vejce
10 g plátků bílých mandlí
20 g kandovaného zázvoru buď neslazeného nebo i slazeného
1 lžička černých sezamových semínek (můžete vynechat)
Postup
Dejte si rozehřát troubu na 17O °C. Připravte si formičky na muffiny. Ovesné vločky rozemelte společně s ostatními sypkými ingrediencemi kromě sezamových semínek, kandovaného zázvoru a mandlí.
Přidejte k sypkým surovinám tvaroh, ovocné pyré a vejce. Vše pořádně promíchejte.
Do těsta jemně vmíchejte kandovaný zázvor a mandle. Nalijte těsto do formiček, posypte černým sezamovým semínkem a dejte zapéct na 35 minut do trouby, nebo až špejle zapíchnutá do těsta zůstane po vytažení suchá. Hotové muffiny vyndejte z trouby a dejte vychladit.