Ingredience

  • 2 celá vejce

  • 160 g tmavého třtinového cukru

  • 230 g  prosáté polohrubé mouky

  • 40 g prosátého kakaového prášku holandského typu

  • 1 prášek do pečiva

  • 50 ml slunečnicového oleje

  • 1 zarovnaná lžička skořice

  • 500 ml podmáslí

  • cca 40 kousků čokoládových peciček (kvalitní min. 70% čokolády)

Postup

  • Nechte rozehřát troubu na 180°C. Vymažte formu na pečení máslem a vysypte ji hrubou moukou. Já jsem použila formu o hraně 32 x 23 cm.

  • Celá vejce a třtinový cukr utřete ručně vařečkou nebo elektrickými metlami do krémové pěny, což poznáte tak, že se v těstě začnou tvořit bublinky. Trvá to přibližně 3 minuty, než je žloutkovo-cukrová směs krásně nadýchaná a cukr rozpuštěný.

  • Přimíchejte mouku, podmáslí, olej, prášek do pečiva, skořici a kakaový prášek. Vše pořádně promíchejte nebo prošlehejte elektrickým šlehačem, až se začnou na těstě tvořit bublinky.

  • Připravené těsto nalijte do formy, posypte rovnoměrně čokoládovými pecičkami a dejte péct na 180 °C po dobu 30 minut. Buchta je hotová, když na špejli, kterou do ní zapíchnete ulpívají pouze drobečky. Takto bude buchta hotová, ale stále vláčná.