Ingredience
260 g bulvy celeru očištěné, oškrábané a nastrouhané najemno
80 g jednoleté goudy nebo ementálu nastrouhaného najemno
180 g 15% zakysané smetany
sůl, pepř na dochucení
20 kusů pekanových ořechů
50 ml 100% jablečného džusu
1/2 lžičky medu (cca 5 g)
1 lžička kokosového nebo tmavého třtinového cukru (cca 5 g)
Postup
Dejte si rozehřát troubu na 200 °C a vyložte si plech pečícím papírem.
Mezitím si připravte ořechy a pomazánku. Nastrouhejte si celer a smíchejte jej s nastrouhaným sýrem a zakysanou smetanou. Osolte a opepřete podle chuti. Dejte pomazánku odležet do ledničky ideálně přes noc, ale stačí i na jednu hodinu.
Jablečný džus promíchejte v kastrůlku s medem a ořechy a přiveďte k varu. Povařte po dobu 5 minut. Ořechy rozložte na plech a posypte cukrem. Dejte do trouby zapéct na max. 5 minut. Pokud by ořechy začaly příliš černat, raději je vyndejte dříve. Dejte ořechy vychladnout.
Na chlebíčky dejte štědré množství pomazánky a zakončete pekanovým oříškem.