Ingredience

  • 200 g cukety nakrájené na tenké proužky

  • 2 středně velké stroužky česneku nakrájené na plátky 

  • 1 lžíce oleje vhodného na smažení

  • 20 ml bílého vína

  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  • Rozehřejte na pánvi olej. Vhoďte na pánev česnek a zprudka a rychle jej osmahněte lehce do zlatova. Trvá to max. 1 minutu. Přidejte k česneku cuketu, krátce po dobu půl minuty ji osmahněte a podlijte vínem. Nechte víno zprudka vyvařit. Po vyvaření vína nechte cuketu na pánvi ještě přibližně 1 minutu. Osolte a opepřete podle chuti.

  • Odstavte pánev ze sporáku. Takto připravenou cuketu podávejte jako samostatný pokrm, nebo můžete směs použít do rizota, těstovin či jako zeleninovou přílohu k masu.