Ingredience
Bílé bonbónky s pistáciemi:
80 g bílé čokolády bez palmového tuku
nastrouhaná kůra ze dvou malých BIO limetek (každá vážící cca 50 g)
35 g nasekaných opražených a solených pistácií
Bonbónky z hořké čokolády s višněmi:
80 g 70% hořké čokolády
1/4 lžičky soli
35 g mandlí bez slupky nakrájených na plátky (je možné již přímo koupit v obchodě)
5 g lyofilizovaných višní (višně sušené mrazem)
Postup
Na bílé čokoládové bonbónky si rozpusťte čokoládu v mikrovlnné troubě. Promíchejte rozehřátou čokoládu s nasekanými pistáciovými oříšky a nastrouhanou limetkovou kůrou. Naberte plnou lžičku a hroudičku přeneste na talíř vyložený pečícím papírem. Vytvarujte takto 5 až 6 bonbónků, podle toho, jak Vám to vyjde. Dejte do ledničky ztuhnout alespoň an 60 minut.
Na bonbónky z hořké čokolády si dejte opět rozpustit čokoládu v mikrovlnné troubě. Rozehřátou čokoládu promíchejte s plátky mandlí, solí a sušenými višněmi. Z promíchané směsi naberte vždy 1 vrchovatou lžičku a přeneste hroudičku na talířek vyložený pečícím papírem. Vytvarujte takto přibližně 5 až 6 bonbónů, podle toho, jak Vám to vyjde. Dejte bonbónky ztuhnout do lednice alespoň na 60 minut.