Ingredience

  • Bílé bonbónky s pistáciemi:

  • 80 g bílé čokolády bez palmového tuku

  • nastrouhaná kůra ze dvou malých BIO limetek (každá vážící cca 50 g) 

  • 35 g nasekaných opražených a solených pistácií

  • Bonbónky z hořké čokolády s višněmi:

  • 80 g 70% hořké čokolády

  • 1/4 lžičky soli

  • 35 g mandlí bez slupky nakrájených na plátky (je možné již přímo koupit v obchodě)

  • 5 g lyofilizovaných višní (višně sušené mrazem)

Postup

  • Na bílé čokoládové bonbónky si rozpusťte čokoládu v mikrovlnné troubě. Promíchejte rozehřátou čokoládu s nasekanými pistáciovými oříšky a nastrouhanou limetkovou kůrou. Naberte plnou lžičku a hroudičku přeneste na talíř vyložený pečícím papírem. Vytvarujte takto 5  až 6 bonbónků, podle toho, jak Vám to vyjde. Dejte do ledničky ztuhnout alespoň an 60 minut.

  • Na bonbónky z hořké čokolády si dejte opět rozpustit čokoládu v mikrovlnné troubě. Rozehřátou čokoládu promíchejte s plátky mandlí, solí a sušenými višněmi. Z promíchané směsi naberte vždy 1 vrchovatou lžičku a přeneste hroudičku na talířek vyložený pečícím papírem. Vytvarujte takto přibližně 5 až  6 bonbónů, podle toho, jak Vám to vyjde. Dejte bonbónky ztuhnout do lednice alespoň na 60 minut.