Ingredience

  • 2 lžíce oleje vhodného na smažení

  • 2 lžičky libovolné kari pasty (žluté nebo červené) 

  • 100 ml vody

  • 150 g kokosového krému

  • 500 g máslové dýně zbavené slupky a nakrájené na kostičky

  • 10 celých kešu oříšků

  • 50 g uvařené cizrny (doma uvařená, nebo hotová z konzervy)

  • hrst natrhaných lístků čerstvého koriandru (celá plastová vanička)

  • čerstvá šťáva vymačkaná z poloviny limetky

  • 120 g rýže natural

Postup

  • Rozehřejte  v hlubším hrnci olej. Osmahněte na oleji kari pastu, dokud se nerozvine její aroma (cca 30 sekund).

  • Přilijte k pastě vodu a kokosový krém. Míchejte metličkou, dokud se kokosový krém nerozpustí. Přiveďte celou směs k varu.

  • Vhoďte do vroucí kokosové směsi dýni a kešu a pod pokličkou namírno duste cca 15 minut, nebo dokud není dýně dostatečně měkká.

  • Jakmile je dýně hotová, odstavte hrnec ze zdroje tepla, přimíchejte do kari vařenou cizrnu, koriandrové lístky a zakapejte limetkovou šťávou. Podávejte s rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.

TIP: Kari je výborné s rýží, ale také například s bulgurem, vařeným celým ovsem, kamutem (obdoba ovsa) nebo rýžovými nudlemi.