Ingredience

  • 220 g hladké mouky prosáté

  • 50 g cukru moučka prosátého

  • špetka soli

  • 100 g změklého másla nakrájeného na kousky

  • 2 žloutky velikosti M ohřáté na pokojovou teplotu

  • 4 lžíce studené vody

Postup

  • Do prosáté mouky vložte máslo. Pokud nemáte síto, tak se mi osvědčilo promíchat a provzdušnit ingredience pořádně lžící. Důležité je, aby nezůstaly v sypkých surovinách hrudky. Špičkami prstů zapracujte máslo do mouky, až vznikne drobenková směs. Přisypte cukr a sůl a pořádně suroviny promíchejte. Přidejte žloutky, vodu a vypracujte hladké a vláčné těsto.

  • Těsto dejte přes noc odležet do ledničky, nebude se Vám tak trhat při rozválení a přenášení do formy.