Ingredience

  • 300 g kuřecího stehenního řízku

  • 2 stroužky česneku

  • 30 g najemno nastrouhaného zázvoru

  • 1 stonek čerstvé citronové trávy nakrájené nadrobno (nemusí být, neshání se úplně snadno)

  • hrst koriandru

  • 2 šalotky a ½ červené cibule nakrájené najemno

  • 100 g bambusových výhonků

  • 1 kus nebo 150 g salátu pak choi nakrájeného na drobné proužky (můžete nahradit stejným množstvím mangoldu)

  • sůl

  • ½ šťávy z limety

Postup

  • Všechny připravené ingredience promíchejte, zabalte do alobalu a nechte odležet v lednici přes noc nebo alespoň jednu hodinu.

  • Vyndejte Pansuh z lednice a než jej dáte do trouby, nechte jej odpočinout při pokojové teplotě, aby nebyl úplně ledový. Mezitím si předehřejte troubu na 200 °C.

  • Dejte zabalený Pansuh do trouby a pečte po dobu 12 minut. Poté jej z alobalu servírujte rovnou na talíř.

  • Podávejte z rýží nebo chlebovými plackami.