Ingredience
300 g kuřecího stehenního řízku
2 stroužky česneku
30 g najemno nastrouhaného zázvoru
1 stonek čerstvé citronové trávy nakrájené nadrobno (nemusí být, neshání se úplně snadno)
hrst koriandru
2 šalotky a ½ červené cibule nakrájené najemno
100 g bambusových výhonků
1 kus nebo 150 g salátu pak choi nakrájeného na drobné proužky (můžete nahradit stejným množstvím mangoldu)
sůl
½ šťávy z limety
Postup
Všechny připravené ingredience promíchejte, zabalte do alobalu a nechte odležet v lednici přes noc nebo alespoň jednu hodinu.
Vyndejte Pansuh z lednice a než jej dáte do trouby, nechte jej odpočinout při pokojové teplotě, aby nebyl úplně ledový. Mezitím si předehřejte troubu na 200 °C.
Dejte zabalený Pansuh do trouby a pečte po dobu 12 minut. Poté jej z alobalu servírujte rovnou na talíř.
Podávejte z rýží nebo chlebovými plackami.