Ingredience

  • 80 g sýru philadelphia

  • 50 g kondenzovaného slazeného mléka

  • 20 g strouhaného kokosu

  • 5 g lyofilizovaných malin (maliny sušené mrazem)

  • 2 lžíce kokosového oleje

  • 1 balení malinových sušenek s pohankou od Biopekárna Zemanka

Postup

  • 5 sušenek z balíčku si nechte stranou a zbytek sušenek namelte najemno v kuchyňském robotu nebo sekáčku. Smíchejte rozemleté sušenky s kokosem a kokosovým olejem. Směs rovnoměrně rozdělte do pěti silikonových formiček na muffiny a pořádně ji přitlačte ke dnu. Dejte ztuhnout do lednice alespoň na jednu hodinu.

  • Mezitím si připravte krém. Smíchejte v misce sýr a salko a šlehejte elektrickými metlami, dokud se nevytvoří nadýchaný krém. Do krému opatrně vmíchejte maliny. Krémem naplňte rovnoměrně košíčky s vychlazeným sušenkovým základem a navrch každého košíčku dejte jednu volnou sušenku. Dejte muffiny opět vychladit do lednice alespoň na jednu hodinu, nejlépe však přes noc. Ze silikonových formiček jdou pak košíčky lépe vyklopit. Začněte tak, že si nožem oddělíte těsto od stěn a pomalu košíčky vyloupnete.