Ingredience
170 g mletých ovesných vloček
15 g bio vanilkového pudinku s bourbonskou vanilkou (seženete v DM drogerii) nebo normálního vanilkového pudinku
špetka soli
1/2 lžičky mleté skořice
1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů
10 g kakaa holandského typu
360 g jablečno – mangového pyré (jablečno – mangové přesnídávky, seženete například v DM drogerii)
150 g 3,8% bílého jogurtu
50 g mletých lískových oříšků
1 celé vejce
Postup
Dejte si rozehřát troubu na 170 °C. Připravte si formičky na muffiny. Ovesné vločky rozemelte společně s pudinkovým práškem, solí, práškem do pečiva, skořicí a kakaem.
Přidejte k sypkým surovinám ovocné pyré, jogurt, oříšky a vajíčko. Vše pořádně promíchejte.
Připravené těsto nalijte do formiček na muffiny a dejte péct do trouby na 40 minut nebo dokud na špejli zapíchnuté do muffinu neulpívají pouze drobečky. Hotové muffiny vyndejte z trouby a dejte vychladit.