Ingredience
100 g prosáté hladké pšeničné mouky
100 g prosáté celozrnné mouky
150 g jogurtu typu skyr
1 celé vejce
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
6 až 12 vypeckovaných meruněk (podle velikosti dejte celé nebo jen půlku)
3 lžíce mletého máku
30 g přepuštěného másla (ghí) nebo normálního másla na polití knedlíků
Postup
Knedlíky jsem vařila v pařáku, ale pokud jej nemáte, tak si dejte dostatečné množství vody do hrnce a dejte si vařit vodu na knedlíky. Jen je třeba zkusit vyndat knedlík po cca 12 až 15 minutách z vody a vyzkoušet, jestli již není hotový. Ve vodě se vaří rychleji.
Promíchejte sypké suroviny. Přidejte vejce a skyr a promíchávejte, dokud vám nevznikne hladké těsto. Pokud těsto stále lepí, můžete ještě trošku poprášit hladkou moukou.
Na připravené desce, nebo silikonové podložce na válení, vyválejte tenké těsto (cca 3 mm). Skleničkou o průměru cca 8,5 cm vykrajujte kolečka, do nichž zabalte jednu malou nebo polovinu středně velké meruňky.
Připravené knedlíky vařte nad párou po dobu 20 minut. Uvařené knedlíky posypte mákem a polijte rozpuštěným ghí nebo máslem.