Ingredience

  • 370 g mrkve očištěné a nastrouhané najemno

  • 1 banán (cca 150 g) upečený v troubě, lehce vychladlý (stačí jen tak, abyste ho zvládli vyloupnout) a rozmixovaný tyčovým mixérem

  • 20 g vlašských ořechů nasekaných na menší kousky

  • 70 g mletých ovesných vloček

  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů

  • 1 lžička jedlé sody

  • 5 g karobu holandského typu

  • 1/4 lžičky soli

  • 1 lžička perníkového koření

  • 1/4 lžičky mletého muškátového květu

  • 150 g 3,8% bílého jogurtu

  • 1 celé vejce

  • trošku mléka na rozředění, pokud by muffiny byly moc husté (cca 30 ml)

Postup

  • Dejte si rozehřát troubu na 170 °C. Nejprve si dejte upéct banán. Dejte celý neoloupaný banán na plech vyložený pečícím papírem a vložte jej do vyhřát trouby na cca 25 minut. Banány během této doby úplně zčernají.

  • Dále si připravte si formičky na muffiny. Ovesné vločky rozemelte společně s ostatními sypkými ingrediencemi.

  • Přidejte k sypkým surovinám rozmixovaný banán, nastrouhanou mrkev, vejce, jogurt a pokud je potřeba, tak i mléko. Vše pořádně promíchejte.

  • Připravené těsto nalijte do formiček na muffiny a dejte péct do trouby na 35 minut nebo dokud na špejli zapíchnuté do muffinu neulpívají pouze drobečky. Hotové muffiny vyndejte z trouby a dejte vychladit.