Ingredience

  • 100 g pohankové krupice

  • 70 g mixu ovesných a žitných vloček namletých najemno

  • jedno balení (160 g) kešu dezertu (kupuji v DM drogerii, ale určitě pořídíte i jinde)

  • 1 velké jablko (cca 250 g) oloupané a nastrouhané najemno

  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů

  • 25 g světlého TAHINI (sezamová pasta)

  • špetka soli

  • 1 celé vejce

  • mletý kokos na posypání (cca 10 lžiček)

Postup

  • Dejte si rozehřát troubu na 180°C. Suché přísady kromě strouhaného kokosu promíchejte s kešu dezertem, tahini, jablkem a vejcem. Vše pořádně promíchejte. Těsto rozdělte do formiček na muffiny a posypejte každý lžičkou strouhaného kokosu.

  • Dejte muffiny do trouby vyhřáté na 180 °C péct po dobu 25 minut, nebo dokud nezůstane špejle zapíchnutá do muffinů suchá. Hotové muffiny vyndejte z trouby a dejte vychladit.

TIP: Muffiny můžete podávat například s ricottou nebo nakrájejte žlutou cibuli na plátky, obalte v olivovém oleji vhodném pro tepelnou úpravu a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C zapéct, dokud cibule nezezlátne (cca 15 – 20 minut). Můžete také vytvořit sladkou verzi použitím vanilkového sladkého frostingu (krém vhodný na muffiny) a vytvoříte tak cupcake.