"Tyhle sušenky jsou must-have, když chcete péct bez rizika neúspěchu."
Náročnost
velmi snadné
Doba přípravy
do 15 minut + tuhnutí v ledničce alespoň po dobu 1 hodiny
Porcí
cca 14 kusů (při průměru sušenek 5,5 – 6 cm)
Doba vaření
nevaří se
Pečení
nepeče se
°C
Alergeny
Lepek, Skořápkové plody
Ingredience
150 g ovesných vloček pomletých najemno nebo můžete již přímo jemně mleté vločky koupit v obchodě
špetka soli
50 g mletých lískových oříšků
1 lžíce (cca 8 g) kakaa holandského typu
60 g kokosového oleje
1 lžíce (cca 10 g) javorového sirupu
Postup
Všechny sypké ingredience pořádně promíchejte v míse nebo společně pomelte v kuchyňském sekáčku či mixéru. Přidejte olej, javorový sirup a zpracujte měkké a vláčné těsto.
Z těsta si vždy odeberte trošku a vytvořte kuličku o průměru cca 4 cm. Připravte si talíř nebo plech vyložený pečícím papírem a na něj pokládejte kuličky, které rozplácněte vidličkou, takže Vám vznikne sušenka o průměru cca 5,5 – 6 cm a výšce cca 1 cm. Rozměry jsou orientační, určitě si můžete velikost sušenky přizpůsobit podle libosti.
Připravené sušenky nechte ztuhnout v lednici nebo na balkóně, pokud tam je dostatečně zima. No a je hotovo.
UPOZORNĚNÍ: Nevím, jak je to možné, ale z naší lednice už zmizely sušenky úplně. Asi máme doma šotka.😊 Sušenky jsou fakt vynikající, takže zmizí ještě rychleji, než uběhnou vánoční svátky.