Ingredience

  • 150 g uvařené cizrny

  • 40 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy profiltrované přes sítko

  • 40 ml tahini z bílého sezamu

  • 1 malý česnek prolisovaný (cca 5g)

  • 70 ml olivového oleje

  • 3 špetky soli

  • 30 ml převařené vody

Postup

  • Všechny ingredience vložte do kuchyňského sekáčku a pořádně promixujte, což trvá přibližně  1 minutu. Můžete použít také tyčový mixér, ale normální příliš nedoporučuji, neutáhl by to.

  • Dejte si hummus odležet do ledničky alespoň přes noc, ingredience se krásně spojí a výsledná chuť je fantastická. Díky pomerančové šťávě je hummus o něco jemnější a sladší než klasický s citrónem. Chlebíčky s hummusem můžete zakončit například mikrogreens a kapkou olivového oleje.

Na silvestrovské jednohubky jako stvořený. Můžete jej také použít i jako dip na různé kousky zeleniny – například mrkev, řapíkatý celer apod.