"Hummus nemusí být dobrý jen k pita chlebu, ale i jako super pomazánka na chlebíčky."
Náročnost
velmi snadné
Doba přípravy
do 15 minut
Porcí
Záleží na tom, jak štědře si nandáte :-)
Doba vaření
nevaří se
Pečení
nepeče se
°C
Alergeny
Skořápkové plody
Ingredience
150 g uvařené cizrny
40 ml čerstvě vymačkané pomerančové šťávy profiltrované přes sítko
40 ml tahini z bílého sezamu
1 malý česnek prolisovaný (cca 5g)
70 ml olivového oleje
3 špetky soli
30 ml převařené vody
Postup
Všechny ingredience vložte do kuchyňského sekáčku a pořádně promixujte, což trvá přibližně 1 minutu. Můžete použít také tyčový mixér, ale normální příliš nedoporučuji, neutáhl by to.
Dejte si hummus odležet do ledničky alespoň přes noc, ingredience se krásně spojí a výsledná chuť je fantastická. Díky pomerančové šťávě je hummus o něco jemnější a sladší než klasický s citrónem. Chlebíčky s hummusem můžete zakončit například mikrogreens a kapkou olivového oleje.
Na silvestrovské jednohubky jako stvořený. Můžete jej také použít i jako dip na různé kousky zeleniny – například mrkev, řapíkatý celer apod.