Ingredience

  • 50 g obilných vloček (př. špaldových)

  • 100 ml ovesného mléka

  • špetka skořice a špetka muškátového oříšku

  • tenký plátek másla na každou porci (váha mi ani neukázala hmotnost, takže ji neuvádím)

  • 120 g jogurtu (nejlépe islandského typu nebo řecký jogurt)

  • 6 sušených datlí

  • 30 g oříškového mixu

  • 2 lžičky medu

  • 2 banány

Postup

  • Ovesné mléko zahřejte na teplotu varu a poté okamžitě odstavte ze sporáku.

  • Vločky zalijte mlékem, přidejte skořici, muškátový oříšek a promíchejte. Navrch zamíchaných vloček položte máslo a přikryté nechte 5 minut odstát.

  • Směs rozdělte do dvou misek.

  • Dále přidejte do každé misky 60 g jogurtu, sušené ovoce a ořechy, které pokapejte medem. Nakonec ozdobte banány a ihned podávejte nebo nechte v ledničce vychladit.