Ingredience
Hrst různých bylinek podle chuti (máta, bazalka, citronová tráva, bezinky) nasekaných nadrobno plus celé kusy do karafy (množství podle chuti)
Hrst bobulového ovoce čerstvého nebo zmraženého podle sezóny (maliny, borůvky, jahody, brusinky, angrešt), větší kusy nakrájené na čtvrtiny
Citrusové ovoce do karafy (pomeranče, citróny)
Voda na naplnění formiček na led a 400 ml vody neperlivé nebo jemně perlivé do karafy
Postup
Bylinky i bobulové ovoce propláchněte vodou.
Naplňte jednotlivé přihrádky formičky na led ovocem a bylinkami (množství upravte podle potřeby) a zalijte pitnou vodou.
Dejte naplněné formičky na led zmrazit do mrazáku.
Před podáváním ledových kostek omyjte teplou vodou pomeranč a citron (ideálně chemicky neošetřené), nakrájejte je na plátky a pár plátků vložte do skleněné karafy.
Dejte pár čerstvých bylinek do karafy.
Nalijte do karafy vychlazenou vodu.
Do každé sklenice vložte dvě až tři kostky ledu se zmraženými bylinkami a ovocem, nalijte ochucenou vodu.
Dobrou chuť!