Ingredience

  • Hrst různých bylinek podle chuti (máta, bazalka, citronová tráva, bezinky) nasekaných nadrobno plus celé kusy do karafy (množství podle chuti)

  • Hrst bobulového ovoce čerstvého nebo zmraženého podle sezóny (maliny, borůvky, jahody, brusinky, angrešt), větší kusy nakrájené na čtvrtiny

  • Citrusové ovoce do karafy (pomeranče, citróny) 

  • Voda na naplnění formiček na led a 400 ml vody neperlivé nebo jemně perlivé do karafy

Postup

  • Bylinky i bobulové ovoce propláchněte vodou.

  • Naplňte jednotlivé přihrádky formičky na led ovocem a bylinkami (množství upravte podle potřeby) a zalijte pitnou vodou.

  • Dejte naplněné formičky na led zmrazit do mrazáku.

  • Před podáváním ledových kostek omyjte teplou vodou pomeranč a citron (ideálně chemicky neošetřené), nakrájejte je na plátky a pár plátků vložte do skleněné karafy.

  • Dejte pár čerstvých bylinek do karafy.

  • Nalijte do karafy vychlazenou vodu.

  • Do každé sklenice vložte dvě až tři kostky ledu se zmraženými bylinkami a ovocem, nalijte ochucenou vodu.

  • Dobrou chuť!