Ingredience

  • 400 g vařených, oloupaných brambor (typ B nebo C) nakrájených na kostičky

  • cca 75 g mrkve očištěné a nastrouhané nahrubo 

  • 50 g mraženého hrášku krátce povařeného ve vodě (cca 3 minuty)

  • 1 a půl svazku malých jarních cibulek nasekaných na plátky (pouze bílé části)

  • 1/2 kyselejšího jablka (cca 80 g) oloupaného a nakrájeného na malé kostičky

  • 40 g eidamu nastrouhaného najemno

  • půl vaničky 8% zakysané smetany

  • 20 ml olivového oleje

  • sůl a barevný pepř na dochucení

Postup

  • Připravte si zeleninu a sýr podle seznamu ingrediencí. Smíchejte je se zakysanou smetanou a olejem. Dochuťte solí a pepřem. Připravenou pomazánku nanášejte na nakrájenou bagetu nebo veku a dozdobte například kapií.

Pokud nemáte na krájení brambor speciální vykrajovač, stačí Vám i kráječ na vajíčka. Bramboru překrojte jednou, poté pootočte o devadesát stupňů a znovu překrojte. Významně Vám to ulehčí práci.