Ingredience

  • 100 g černé rýže odleželé přes noc ve vodě

  • 400 ml kokosového nápoje

  • 10 g kokosového cukru nebo tmavého třtinového

  • 30 g kokosového krému

  • špetka soli

  • 1 větší banán nakrájený na plátky

Postup

  • Namočenou rýži slijte a propláchněte. Poté dejte do jednoho hrnce rýži, 300 ml kokosového nápoje, sůl a kokosový cukr. Vše promíchejte, přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Vařte rýži do měkka, což trvá přibližně 35 minut (pokud jste namočili rýži den předem do vody), nebo až je na skus měkká. Po změknutí rýže přidejte kokosový krém. Povařte ještě 5 minut. Nakonec do rýže vmíchejte 100 ml kokosového nápoje a nechte rýži pod pokličkou odstát.

  • Rozdělte rýži do dvou mističek a ozdobte pokrájeným banánem.

TIP: Některé zdroje doporučují černou rýži přes noc namočit do vody, protože se tím zkrátí doba vaření. Nemusíte to tak dělat, ale budete muset vařit rýži o trochu déle. Já jsem si ji v tomto receptu dala přes noc namočit a za 35 minut byla hotová, takže doporučuji.

EXTRA TIP: Pokud se Vám podaří sehnat černou lepivou rýži značky MINH PHONG, tak s ní bude pudink to pravé ořechové. Nemusíte ji předem namáčet a za přibližně 40 minut je krásně vláčná a měkká. Já jsem rýži sehnala na kosik.cz. Rýže není úplně běžně k dostání, ale třeba se Vám podaří narazit i na jinou značku v obchodě nebo on-line.