Ingredience

  • 1/2 žluté papriky nakrájené na 3 cm proužky

  • 1/2 červené papriky nakrájené na 3 cm proužky

  • 1 velké rajče nakrájené na menší kousky

  • olivový olej vhodný na tepelnou úpravu na zakapání zeleniny

  • sůl podle chuti

  • 70 g bílé quinoy

  • 110 až 120 ml zeleninového vývaru

  • hrst rukoly

  • 20 g pekanových ořechů nasekaných na menší kousky

  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje

  • 1 lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy

Postup

  • Dejte si rozehřát troubu na 190 °C. Smíchejte v pekáčku nakrájenou papriku, rajčata, olivový olej a sůl. Dejte pekáček do rozehřáté trouby na 30 minut, nebo dokud nebude zelenina měkká a lehce nazlátlá.

  • Mezitím co se peče zelenina si dejte uvařit quinou. Quinou vařte podle návodu na obale v zeleninovém vývaru do změknutí.

  • Připrvte si zálivku na salát. Promíchejte lžíci extra panenského olivového oleje se lžičkou citronové šťávy.

  • Nakonec promíchejte uvařenou quinou, pečenou zeleninu, rukolu a nasekané pekanové ořechy se zálivkou.