Ingredience
2 středně velká jablka (cca 115 g každé) oloupaná a nakrájená na 2 cm kostičky
4 lžíce bílého nízkotučného jogurtu
6 kusů lískooříškových hrudek s pohankou od Biopekárny Zemanka
2 lžičky přepuštěného másla (ghí) nebo normálního másla
Postup
Jablíčka lehce poduste v kastrůlku na másle ghí nebo obyčejném másle, aby trošku změkla. Trvá to přibližně 2 až 3 minuty.
Rozdělte jablíčka do dvou mističek. Do každé mističky dejte na jablíčka 2 lžíce jogurtu. Lískooříškové hrudky rozmixujte v kuchyňském robotu nebo sekáčku. Můžete je také dát do igelitového pytlíčku a rozbít najemno paličkou na maso. Rovnoměrně posypte rozbitými hrudkami jablka s jogurtem a podávejte.