Ingredience

  • 2 středně velká jablka (cca 115 g každé) oloupaná a nakrájená na 2 cm kostičky

  • 4 lžíce bílého nízkotučného jogurtu

  • 6 kusů lískooříškových hrudek s pohankou od Biopekárny Zemanka

  • 2 lžičky přepuštěného másla (ghí) nebo normálního másla

Postup

  • Jablíčka lehce poduste v kastrůlku na másle ghí nebo obyčejném másle, aby trošku změkla. Trvá to přibližně 2 až 3 minuty.

  • Rozdělte jablíčka do dvou mističek. Do každé mističky dejte na jablíčka 2 lžíce jogurtu. Lískooříškové hrudky rozmixujte v kuchyňském robotu nebo sekáčku. Můžete je také dát do igelitového pytlíčku a rozbít najemno paličkou na maso. Rovnoměrně posypte rozbitými hrudkami jablka s jogurtem a podávejte.