Ingredience

  • 5 velkých červených cibulí (cca 670 g) nakrájených na půlměsíčky

  • 3 polévkové lžíce oleje vhodného na smažení

  • 50 g tmavého třtinového cukru

  • 100 ml bílého vinného octa

  • 2 vaničky sýra ricotta (400 g)

  • sůl a pepř na dochucení

  • 100 g opražených a nasekaných piniových oříšků nebo slunečnicových semínek

Postup

  • Ve velké pánvi dejte rozehřát olej. Vsypte cibuli, přilijte ocet a vsypte cukr. Promíchejte ingredience a duste pod pokličkou po dobu 15 minut. Cibule krásně změkne a zkaramelizuje. Hotovou cibuli dejte vychladnout.

  • Ricottu osolte a opepřete podle chuti. Piniové oříšky nasekejte na menší kousky (cca na poloviny) a opražte na sucho, aby oříšky jemně zezlátly.

  • Nakrájenou bagetu nebo veku potřete ricottou a ozdobte cibulovou směsí (množství zvolte podle chuti) a oříšky.

Tyhle obložené chlebíčky jsou mým favoritem a pokud pořádáte doma párty, určitě za ně sklidíte od svých hostů nejednu pochvalu.