"Sladkokyselá červená cibule na jemném sýru ricotta tvoří příjemnou harmonii chutí."
Náročnost
snadné
Doba přípravy
do 30 minut
Porcí
Záleží na tom, jak štědře si nandáte :-)
Doba vaření
15 minut
Pečení
nepeče se
°C
Alergeny
Mléko
Ingredience
5 velkých červených cibulí (cca 670 g) nakrájených na půlměsíčky
3 polévkové lžíce oleje vhodného na smažení
50 g tmavého třtinového cukru
100 ml bílého vinného octa
2 vaničky sýra ricotta (400 g)
sůl a pepř na dochucení
100 g opražených a nasekaných piniových oříšků nebo slunečnicových semínek
Postup
Ve velké pánvi dejte rozehřát olej. Vsypte cibuli, přilijte ocet a vsypte cukr. Promíchejte ingredience a duste pod pokličkou po dobu 15 minut. Cibule krásně změkne a zkaramelizuje. Hotovou cibuli dejte vychladnout.
Ricottu osolte a opepřete podle chuti. Piniové oříšky nasekejte na menší kousky (cca na poloviny) a opražte na sucho, aby oříšky jemně zezlátly.
Nakrájenou bagetu nebo veku potřete ricottou a ozdobte cibulovou směsí (množství zvolte podle chuti) a oříšky.
Tyhle obložené chlebíčky jsou mým favoritem a pokud pořádáte doma párty, určitě za ně sklidíte od svých hostů nejednu pochvalu.