Ingredience
4 velká jablka cca 180 g každé, oloupaná a nastrouhaná na tenké plátky na struhadle
1 vejce rozšlehané
150 ml polotučného mléka
1 zarovnaná lžička skořice
1 lžička (cca 5 g) vanilkového cukru (ideálně s pravou vanilkou)
50 g jumbo rozinek
1/2 velké bagety bílé nebo celozrnné (cca 170 g)
kousek másla na vymazání zapékací mísy (cca 5 g)
Postup
Dejte si předehřát horkovzdušnou troubu na 200 °C. Zapékací mísu vymažte kouskem másla. Nastrouhané plátky jablek opatrně promíchejte se skořicí, vanilkovým cukrem, mlékem, rozšlehaným vejcem a rozinkami. Směs přesuňte do zapékací mísy.
Bagetu dejte do mixéru nebo kuchyňského robotu a lehce pomelte, aby vznikly menší kousky. Nebo ji můžete dát do pytlíčku a rozbít na menší kousky pomocí paličky na maso. Posypte bagetou rovnoměrně jablečnou směs a dejte zapékat do trouby vyhřáté na 200 °C na 25 minut. Pokud by se jablka ke konci pečení příliš připékala, přikryjte zapékací mísu alobalem.
TIP: Jablka jsou skvělá jen tak teplá, nebo podávaná s vanilkovou zmrzlinou či vyšlehanou smetanou.