Ingredience

  • 170 g mletých ovesných vloček

  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva bez fosfátů

  • 1 lžička jedlé sody

  • 1 lžička mleté skořice

  • 1/4 lžičky soli

  • 1 lžička mletého zázovru

  • 1 lžíce (12 g) bio vanilkového pudinkového prášku (já kupuji v DM drogerii, ale můžete koupit i normální v supermarketu)

  • 1 sklenice (360 g) bio ovocného pyré kdoule, hruška a banán z DM drogerie

  • 250 g odtučněného tvarohu (z vaničky – musí být tekutější)

  • 1 celé vejce

  • 10 g plátků bílých mandlí

  • 20 g kandovaného zázvoru buď neslazeného nebo i slazeného

  • 1 lžička černých sezamových semínek (můžete vynechat)

Postup

  • Dejte si rozehřát troubu na 17O °C. Připravte si formičky na muffiny. Ovesné vločky rozemelte společně s ostatními sypkými ingrediencemi kromě sezamových semínek, kandovaného zázvoru a mandlí.

  • Přidejte k sypkým surovinám tvaroh, ovocné pyré a vejce. Vše pořádně promíchejte.

  • Do těsta jemně vmíchejte kandovaný zázvor a mandle. Nalijte těsto do formiček, posypte černým sezamovým semínkem a dejte zapéct na 35 minut do trouby, nebo až špejle zapíchnutá do těsta zůstane po vytažení suchá. Hotové muffiny vyndejte z trouby a dejte vychladit.